Mobiliteit: electrische laadpaal woning leidt tot sterke bereidheid electrisch rijden leaserijders

45% Van de Leaserijders verwacht bij een volgende leaseauto over te stappen op een elektrische of hybride aandrijving. 9% Rijdt momenteel reeds een Hybride of elektrische auto. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Conclusr Research onder netto ruim 1.200 leaserijders. Belangrijkste redenen tot overstap naar een leaseauto met alternatieve aandrijving zijn voornamelijk door financiële  motieven ingegeven. 49% Van de ondervraagde leaserijders geeft aan deze overstap te overwegen vanwege lagere kosten terwijl 32% stelt dat de Overheid deze optie wel erg aantrekkelijk maakt.


63% Van de leaserijders geeft desgevraagd aan positief tot zeer positief te staan ten aanzien van de opkomst van elektrisch rijden. Desondanks geeft maar 11% aan te verwachten in de komende 3 jaar op een leaseauto met elektrische aandrijving over te gaan stappen.
Maar indien aan de leaserijder wordt gevraagd wat de kans wordt om te  gaan rijden in een elektrische lease auto indien door de werkgever; de leasemaatschappij of de importeur een elektrisch laadpaal bij de eigen woning wordt geplaatst, stijgen deze percentages uitermate sterk.
In een dergelijk geval geeft 20% van de Leaserijders aan zeker elektrische te gaan rijden en 55% geeft aan in een dergelijke situatie aan elektrisch rijden zeker te gaan overwegen.

 

Bovenstaande resultaten zijn afkomstig uit het onderzoek “ZZP-er en Bedrijfsvoering” dat jaarlijks door Conclusr Research wordt uitgevoerd. Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met Ton Ketelaars, directeur van Conclusr Research, via 06-54744435.

Bijlage

« Terug naar nieuwsoverzicht