Aanmelden Nieuwsbrief

Nieuws

Mis niks! Door links uw naam en e-mailadres in te vullen kunt u zich aanmelden voor onze persberichten.

 • Onderzoek Conclusr: nog veel onbekendheid met AVG bij bedrijven en instellingen

  Onderzoek door Conclusr laat zien: nog veel onbekendheid met AVG bij bedrijven en instellingen; goed geïnformeerde IT afdeling leidt tot meer bewustwording bij management
  Aan het eind van deze maand, op 25 mei 2018, gaat de AVG van kracht. De AVG staat voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming en is een nieuwe wet rondom privacy. De AVG is hetzelfde als de GDPR (General Data Protection Regulation). In deze wet krijgen personen juist meer privacyrechten en bedrijven en instellingen meer verantwoordelijkheden. Bedrijven en instellingen die in bezit zijn van persoonlijke gegevens van Europese burgers, moeten deze op een bepaalde manier verzamelen en beveiligen. De toezichthouder op naleving van deze privacywet is de Autoriteit Persoonsgegevens. Bij het niet naleven van de AVG kan de Autoriteit Persoonsgegevens hoge geldboetes uitdelen.

  » Lees meer
 • Huisvesting buitenlandse werknemers in De Kop van Noord Holland en Opmeer

  Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, namens het samenwerkingsverband De Kop Werkt! (Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, Texel) en de gemeente Opmeer hebben Conclusr opdracht gegeven onderzoek uit te voeren naar de huisvesting van buitenlandse werknemers.

  » Lees meer
 • Onderzoek Conclusr: inzet arbodiensten

  Bijna 21 duizend bedrijven en instellingen hebben hun arbo-gerelateerde zaken niet ingeregeld. En ruim 23 duizend bedrijven willen overstappen naar een andere arbodienstverlener.

  Afgelopen jaar is de arbeidsomstandighedenwet veranderd en daarmee is er een aantal regels rondom gezond en veilig werken opgesteld. Vanaf 1 juli 2017 zijn werkgevers verplicht minimumeisen met betrekking tot de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige vast te leggen rondom de thema’s gezond en veilig werk. Ook de preventiemedewerker heeft een centralere rol gekregen. Daarnaast heeft een werknemer vanaf die datum het recht om zonder toestemming van de werkgever de bedrijfsarts te bezoeken en indien de werknemer twijfelt aan het door de bedrijfsarts gegeven advies, kan hij of zij een second opinion bij een andere bedrijfsarts aanvragen.
  Een belangrijke vraag bij dit alles is of werkgevers hun arbodienstverlening inmiddels daadwerkelijk in voldoende mate in het bedrijfsproces hebben geïntegreerd. Hetzij door de inzet van een externe arbodienstverlener, hetzij door de inzet van een eigen interne arbodienst. Om dit vast te stellen heeft Conclusr in het najaar van 2017 een telefonisch onderzoek uitgevoerd onder netto 1.840 bedrijven en instellingen.

  » Lees meer
 • Gezocht: Duitse callcenter agents voor een interessant project!

  Ben je Duits of spreek je écht ontzettend goed Duits? Dan zijn wij per direct naar jou op zoek!

  Conclusr voert voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers telefonisch onderzoek uit en nu staat er een bijzonder en heel leuk project op de planning! Meer weten? Stuur even een mailtje!

  » Lees meer
 • Research: How to build a perfect collaboration?

  Conclusr heeft onderzoek uitgevoerd in opdracht van SynerTrade. De resultaten zijn nu beschikbaar!

  » Lees meer
 • Lees nu het whitepaper over het onderzoek dat Conclusr in opdracht van OKI heeft uitgevoerd

  Conclusr heeft voor OKI een onderzoek uitgevoerd naar printing in relatie tot document managent.

  » Lees meer
 • Online omzet blijft achter bij groeiende online communicatie investeringen

  Online omzet blijft achter bij groeiende online communicatie investeringen

  Nederlandse bedrijven verwachten binnen twee jaar meer geld uit te geven aan online dan offline communicatie. Nu gaat 62% van de communicatiebudgetten naar offline communicatie versus 38% voor digitale communicatie. In 2018 wordt meer dan de helft (53%) van het communicatiebudget toegekend aan online-activiteiten. Dat blijkt uit het onderzoek naar online en offline communicatiebestedingen onder bedrijven met minimaal 50 medewerkers dat Conclusr Research in opdracht van Episerver recentelijk telefonisch heeft uitgevoerd.

  » Lees meer
 • Persbericht: Mobiel werken is absoluut mainstream geworden in Nederland

  Anno 2016 is een groot deel van de mensen werkzaam in het bedrijfsleven, overheid of instellingen, een (groot) deel van de tijd mobiel in zijn of haar werkzaamheden. Het gebruik van voorzieningen om mobiel te kunnen werken is daarmee dan ook goed waarneembaar. Dit blijkt uit een studie uitgevoerd door Conclusr Research.

  » Lees meer
 • Vlaams-Nederlandse Foodsector - Transparantie wordt uitdaging

  Duurzaamheid en transparantie zijn de termen die centraal staan in de foodsector. Deze sector staat aan de vooravond van grote veranderingen.
  Onderzoek in de Vlaams-Nederlandse sector door Conclusr in opdracht van Cegeka.

  » Lees meer
 • Marktonderzoek: voedingssector vindt communicatie over duurzaamheid en herkomst niet zo belangrijk

  Breda/Hasselt, 10 maart 2016

  Voedingsproducenten en groothandels erkennen dat duidelijke informatie over de producten die ze aan de man brengen een belangrijk criterium is voor consumenten. Toch communiceren ze onvoldoende over de ecologische voetafdruk van voedingsproducten of de herkomst van de voedingswaren of ingrediënten. Ze kijken naar de overheid om initiatief te nemen. Dat blijkt een studie van het onderzoeksbureau Conclusr Research bij 156 Belgische en Nederlandse voedingsbedrijven, in opdracht van Cegeka.

  » Lees meer
 • Alleen maar winst voor nieuwe Vodafone-Ziggo combinatie en verlies voor de markt

  In februari sprak Conclusr Research op basis van een analyse op bestaand onderzoeksmateriaal al het vermoeden uit dat de aangekondigde samenwerking tussen Ziggo en Vodafone in de vorm van een gezamenlijk bedrijf voor behoorlijke verschuivingen in het telecom landschap zou kunnen gaan zorgen. Nu, ongeveer een maand later kan een eerste balans op basis van bevraging van de markt worden opgemaakt. Conclusr Research heeft daartoe 343 ICT verantwoordelijke functionarissen van zowel grote als kleine organisaties in Nederland geïnterviewd. En de balans lijkt negatief door te slaan voor KPN en positief voor de nieuwe Vodafone-Ziggo combinatie. Maar door de inperking van het aantal partijen zal deze ontwikkeling mogelijk prijsopdrijvend gaan werken voor de markt.

  » Lees meer
 • GEZOCHT: Vlaamstalige interviewers voor ons callcenter!

  Ben je Vlaamstalig en zoek je een flexibele bijbaan? Ben jij tevens een doortastende en enthousiaste doorzetter?
  Neem dan contact op, Conclusr is per direct op zoek naar nieuwe enquêteurs!
  Stuur een e-mail naar: info@conclusr.nl of bel 076- 8005428!

  » Lees meer
 • De Accountancy Footprint Index 2016 beschikbaar!

  De AFI is een grootschalig telefonisch onderzoek onder meer dan 8.000 DGA’s, algemeen en financieel directeuren naar de inzet van accountantskantoren over de breedte van het bedrijfsproces en hun betrokkenheid bij de privé administraties van DGA’s. Met de AFI krijgt u inzicht in marktaandelen van de accountantskantoren in uw regio en een helder beeld van bedrijfsgerelateerde issues die spelen binnen bedrijven actief in uw verzorgingsgebied.

  » Lees meer
 • Handelsbedrijven voegen IT en Telecom samen

  Bekijk de infographic die onlangs in AutomatiseringGids is verschenen. Conclusr onderzoekt met enige regelmaat trends en ontwikkelingen op gebied van in IT en telecom in Nederland. Meer info is te krijgen via Ruud Alaerds: ruud@conclusr.nl.

  » Lees meer
 • Hoge tevredenheid .nl domeinnaamhouders

  Gezamenlijk onderzoek dienstverlening .NL: hoge tevredenheid domeinnaamhouders
  Wat vinden klanten van mijn dienstverlening? Hoe doe ik het ten opzichte van mijn concurrenten? Om registrars te helpen het antwoord te vinden op zulke vragen, liet SIDN voor de tweede keer een tevredenheidsonderzoek door Conclusr Research uitvoeren onder domeinnaamhouders. Hieruit bleek dat de tevredenheid van domeinnaamhouders hoog is.

  » Lees meer
 • Conclusr start met voorbereidingen Convergentie Monitor 2016

  In december is Conclusr Research gestart met de voorbereidingen van haar jaarlijkse onderzoek naar het gebruik van communicatie technologie en communicatie toepassingen: De Convergentie Monitor. De 2016 editie zal begin 2016 worden uitgevoerd.

  » Lees meer
 • Bezoek de Hoffmann Cyber Security Xperience op 3 november 2015

  Op dinsdag 3 november a.s. organiseert Hoffmann de Cyber Security Xperience in Almere. Een middag met interessante presentaties over cyberdreigingen en een keuze uit diverse workshops, alsmede de uitreiking van de jaarlijkse Hoffmann Cyber Security Award.

  » Lees meer
 • Bedrijfstelefooncentrales. Ze zijn er nog. Maar toenemende verschuivingen in de Nederlandse markt

  De bedrijfstelefooncentrale is bij vele organisaties nog in gebruik. Maar de markt is aan het verschuiven.

  » Lees meer
 • Adoptie VoIP groeit snel

  In automatiseringGids verschijnen met regelmaat artikelen en infographics over onderzoek door Conclusr Research. In dit artikel aandacht voor de gestage opmars van Voice over IP in zakelijk Nederland. De adoptie begint ook binnen organisaties steeds sneller toe te nemen.

  » Lees meer
 • Mobiliteit: Benchmarkanalyse Leasemaatschappijen 2013 - 2015

  Arval-klanten zijn in 2015 voor het 10de jaar op rij het meest tevreden; Multilease en ALD Automotive zijn de belangrijkste uitdagers

  » Lees meer
 • Stagiar gezocht! Ben jij een schoolverlater of student in (de omgeving van) Breda?

  Conclusr is op zoek naar iemand die het team tijdelijk komt versterken!

  Ben jij iemand of weet jij iemand die op zeer korte termijn, tenminste voor een week aaneengesloten beschikbaar is om werkzaamheden voor een marktonderzoeksbureau uit te voeren? Neem dan contact op!

  » Lees meer
 • Conclusr in AG: Mobility is snel gemeengoed geworden

  Mobility: Snel gemeengoed geworden

  Mobiele datacommunicatie heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Anno
  2015 maakt nagenoeg elk bedrijf er gebruik van. De smartphone is niet meer weg te
  denken, maar ook de tablet heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk bedrijfsinstrument.

  » Lees meer
 • Conclusr in AG: Cloud; minder cruciale onderdelen eerst

  Adoptie van de cloud door organisaties gebeurt ‘van buiten naar binnen’, concludeert Conclusr Research na het ondervragen van bijna 600 bedrijven en instellingen. Minder cruciale onderdelen zoals back-up kwamen het eerst in aanmerking. Inmiddels
  verplaatsen organisaties ook de bedrijfsapplicaties naar de cloud.

  » Lees meer
 • De nationale MVO Monitor 2015 is uit!

  In samenwerking tussen MVO Nederland en Conclusr Research is de nieuwe MVO Monitor 2015 uit.
  Dit onderzoek geeft een zeer uitgebreide update van de stand van zaken op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Nederland.

  De belangrijkste conclusies van dit onderzoek zijn als volgt gedefinieerd:

  - Het begrip MVO is bij het Nederlandse bedrijfsleven een populair onderwerp geworden
  en veel bedrijven zijn op de een of andere manier wel met MVO bezig.
  - De invulling van het onderwerp is vaak nog klein en praktisch. Slechts een kwart
  van de bedrijven met MVO-activiteiten heeft echt beleid ontwikkeld en onderwerpen
  als ketenverantwoordelijkheid en mensenrechten scoren nog relatief laag.
  - Circa de helft van de bedrijven ziet in MVO een strategisch antwoord op ontwikkelingen
  als grote prijsdruk en oplopende concurrentie.
  - Er zijn hoge verwachtingen van relatief nieuwe concepten als circulaire economie en
  sociale innovatie.

  » Lees meer
 • IT nieuws: Gebruik voice over IP neemt gestaag toe

  De marktpenetratie van het fenomeen Voice over IP neemt inmiddels zeer serieuze vormen aan. Met Voice over IP wordt bedoeld het kunnen hebben van een gesprek via de telefoon, zonder dat hier een telecommunicatie verbinding of telefonie systeem wordt ingezet. Dit is ook wel bekend als spraak oplossingen over data verbindingen.

  Conclusr Research verrichte in februari een grootschalig telefonisch onderzoek onder IT- en Telecomverantwoordelijken binnen bedrijven en instellingen met minimaal 20 mensen in dienst. Uit deze netto 570 interviews bleek dat reeds 55% van alle bedrijven over werkplekken beschikt waar men middels VoIP kan telefoneren.

  » Lees meer
 • Mobiliteit: De markt voor interne transportmiddelen vertoont herstel

  De markt voor interne transportmiddelen zal in 2015 een licht herstel doormaken. Zo blijkt uit de studie ‘’De Markt voor Interne Transportmiddelen 2014 – 2015’’, die recentelijk door Conclusr Research, middels telefonische bevraging van 530 algemeen directeuren en managers logistiek binnen Nederlandse industriële- en handelsbedrijven werd afgerond.
  Op een totaal aantal van ruim 137.000 interne transportmiddelen die momenteel door het Nederlandse bedrijfsleven in gebruik zijn, wordt voor 2015 een groei verwacht van 14.800 eenheden. Dit resultaat is een sterke indirecte indicator dat het herstel in productiviteit van de industriële- en handelssector in 2015 zal gaan doorzetten.

  » Lees meer
 • IT: Conclusr in AG: Cloud: servers en opslag en nog niet de deur uit

  Cloud is sterk in opkomst. Uitbesteden is vrij gebruikelijk. Maar de IT helemaal de deur
  uit, dat is nog een stap te ver.
  Wanneer verwerkingscapaciteit (servers) en gegevensopslag (storage) worden onderzocht, dan blijkt volgens Conclusr dat we in zakelijk Nederland nog maar aan de vooravond staan van de uitbestedingsgolf.

  » Lees meer
 • IT: Conclusr in AG: Telecom is vooral kosten besparen

  Telecommunicatie staat niet hoog op de agenda van bedrijven, het wordt veelal gezien als
  een noodzaak of voorziening. Een meerderheid van de bedrijven heeft daarom geen strategische
  visie op telecommunicatie, blijkt uit onderzoek van Conclusr. Kostenbesparing is
  de belangrijkste drijfveer bij een investering in bijvoorbeeld VoIP.

  » Lees meer
 • ABU: Arbeidsmigranten steeds meer verbonden met onze arbeidsmarkt, blijkt uit onderzoek van Conclusr

  Arbeidsmigranten raken steeds meer verbonden met onze arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een onderzoek van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), uitgevoerd door Conclusr Research, onder zijn leden die arbeidsmigranten bemiddelen. Ze blijven relatief lang in ons land, hebben vaker een langer dienstverband dan de gemiddelde uitzendkracht, ze werken door het hele land en ze regelen steeds vaker zelfstandig woonruimte.

  » Lees meer
 • HR: Nederlandse beroepsbevolking heeft gematigde verwachtingen omtrent salarisverhoging in 2015

  Nederlandse beroepsbevolking heeft gematigde verwachtingen omtrent salarisverhoging in 2015; directieleden verwachten de grootste persoonlijke salarisstijging in 2015.

  » Lees meer
 • Charitatief: goede doelen worden vaker in december gesteund, verwachtingen toekomst optimistisch

  In de decembermaand steunen Nederlandse huishoudens vaker goede doelen dan in andere maanden, bovendien zijn de verwachtingen voor toekomstige donaties optimistischer
  Dit blijkt uit de Charicom Monitor 2014, een continue onderzoek van Conclusr Research onder 6.000 Nederlandse huishoudens op jaarbasis naar het geefgedrag aan goede doelen.

  » Lees meer
 • Mobiliteit: electrische laadpaal woning leidt tot sterke bereidheid electrisch rijden leaserijders

  Het plaatsen van een elektrische laadpaal bij de eigen woning leidt tot een sterke bereidheid tot elektrisch rijden door Leaserijders. Namelijk 45% van de leaserijders verwacht bij een volgende leaseauto over te stappen op een elektrische of hybride aandrijving. 9% Rijdt momenteel reeds een Hybride of elektrische auto. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Conclusr Research onder netto ruim 1.200 leaserijders. Belangrijkste redenen tot overstap naar een leaseauto met alternatieve aandrijving zijn voornamelijk door financiële motieven ingegeven.

  » Lees meer
 • ZZP: Pensioeninitiatief rijksoverheid voor zzp’er met name door dertigers omarmd

  De plannen van de Rijksoverheid om per 1 januari 2015 een vrijwillig pensioenfonds voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in het leven te roepen, brengt weinig enthousiasme onder zzp’ers teweeg. Zo blijkt uit een grootschalige onderzoek uitgevoerd door Conclusr Research onder een representatieve groep van netto ruim 820 kleine zelfstandigen zonder personeel.

  » Lees meer
 • ZZP: Financiële risico’s van zzp’ers hoog

  De financiële risico’s zijn voor veel zzp’ers hoog: slechts 54% heeft een buffer; 27% heeft financiële reserves al moeten aanspreken. Dit blijkt uit het onderzoek ZZP en Bedrijfsvoering dat recentelijk is uitgevoerd door Conclusr Research onder netto 821 zzp’ers.

  » Lees meer
 • Mobiliteit: Lokale pomphouders verliezen slag om brandstofkaarten

  Het Nederlandse zakelijke wagenpark omvatte in september 2014 zo’n 1.896.000 voertuigen waarvan 1.323.000 personenwagens en 573.000 bestelwagens. Van deze voertuigen heeft 70% van de bestuurders de beschikking over een brandstofkaart. En het aantal brandstofkaarten groeit snel, mede omdat met deze brandstofkaarten steeds meer betalingen kunnen worden verricht. Betalingen zoals parkeerkosten en de autowasserette. Echter, deze brandstofpassen leiden eveneens tot een sterke verschuiving in marktaandelen van brandstofleveranciers. Met name lokale pomphouders lijken in deze strijd het onderspit te delven. Dit blijkt uit een grootschalig telefonisch onderzoek van Conclusr Research onder netto meer dan 2.000 ondernemers en wagenparkbeheerders, dat in augustus en september van dit jaar werd uitgevoerd.

  » Lees meer
 • Mobiliteit: Zeer sterke toename hybride en elektrische auto’s binnen zakelijk segment

  Het Nederlandse zakelijke wagenpark omvatte in september 2014 in totaal zo’n 1.315.000 personenwagens. Hiervan werd 5,7% aangedreven door een hybride of elektrische motor. In absolute aantallen gaat het hierbij dus om bijna 75.000 ‘groene’ personenauto’s, waarvan er ruim 60.000 een hybride en 15.000 een elektrische aandrijving hebben. Dit blijkt uit een recentelijk door Conclusr Research uitgevoerd telefonisch onderzoek onder netto ruim 2.000 wagenparkbeheerders binnen het Nederlandse bedrijfsleven.

  » Lees meer